От следващата седмица ще започне оправянето на фронталните и рокадни пътища

...
От следващата седмица ще започне оправянето на фронталните и рокадни пътища
Коментари Харесай

Ще ремонтират пътищата по границата с Турция, оправят и оградата

От идната седмица ще стартира оправянето на фронталните и рокадни пътища по границата с Турция. Това съобщи в ефира на шефът на " Гранична полиция " Росица Димитрова.

По отношение на възпрепятстващото оборудване - тази седмица с отпуснатите от Министерски съвет 1,5 млн. лв. ще стартира възобновяване на компрометираните сектори и да се изрязват храстите.

За първите осем месеца се предотвратени малко над 84 000 опита за прекосяване на границата ни с южната ни съседка. На този декор последните данни за миграционния напън демонстрират, че той се е нараснал в целия Европейски Съюз с близо 86% по отношение на предходната година.

" Без жива мощ на границата не можем. Това, което подхващаме като стъпки, е увеличение на щата на " Гранична полиция " точно там, тъй че да бъдат подготвени и назначени гранични чиновници. 1000 са гранични служители на реда по щат на районна дирекция " Елхово ". Ние командироваме още към 800 от другите структури и още към 500 от нашите структури ", сподели Росица Димитрова.

По думите ѝ, българската граница не е разграден двор. " Ние поставяме старания. Фактите и цифрите приказват, че ние изпълняваме в няколко направления своите отговорности ", сподели тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР